انواع کارت بازرگانی
کارت بازرگانی تجاری
بر اساس تعریف گمرک،کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده آن چه شخصی حقیقی باشد چه شخصی حقوقی،می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند.این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد،حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد.
کارت بازرگانی خدماتی
کارت بازرگانی خدماتی،برای اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت خدماتی دارند صادر می شود.پر واضح است دارندگان این کارت تنها در زمینه ی فعالیت خود می توانند کالا وارد نمایند.
کارت بازرگانی تولیدی ، صنعتی
این نوع کارت،برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت تولیدی هستند صادر می شود.دارندگان این کارت می توانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند.
کارت بازرگانی موردی
این کارت،تنها برای اشخاص حقیقی و حقوقی که برای یک بار خواهان ترخیص کالاهای خود باشند صادر می گردد.
مزایای کارت بازرگانی
- معرفی دارندگان حقیقی کارت به عنوان تاجر
- امکان صادرات و واردات کالاهای مجاز و واردات کالا از مناطق آزاد کشور
- ثبت سفارش
- ترخیص کالا از گمرک
- انجام حق العمل کاری در گمرک
- امکان عضویت دارندگان کارت در شعب اتاق بازرگانی
- ثبت برند لاتین
- امکان برقراری ارتباط با بازرگانان خارجی و تبادل اطلاعات
- امکان شرکت در نمایشگاههای داخلی و جهانی
- امکان دریافت ویزای تجاری
چند نکته بسیار مهم درمورد ثبت درخواست کارت بازرگانی
- درصورت ناقص بودن پرونده، از طریق پیامک و پست الکترونیکی به اشخاص (حقیقی و حقوقی) اطلاع داده می شود تا با مراجعه مجدد به بررسی و تکمیل اطلاعات و مدارک خود در زمینه در یافت کارت بازرگانی بپردازند.
- درصورت کامل بودن پرونده، از طریق پیامک و پست الکترونیکی به اشخاص اطلاع داده می شود تا با در دست داشتن اصل مدارک، جهت تکمیل ثبت نام به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یا اتاق تعاون مربوطه مراجعه نمایند.
- تا زمانی که کارت بازرگانی شما صادر نشده است در واقع تحویل داده نشده اشخاص میتوانند با مراجعه مجدد از آخرین وضعیت درخواست خود ،
- در اتاق بازرگانی
- در اتاق تعاون
- در سازمان صنعت، معدن و تجارت
در واقع اتاق های مربوطه مطلع شوند.